Skip to content

Latest commit

 

History

History
267 lines (192 loc) · 12.4 KB

File metadata and controls

267 lines (192 loc) · 12.4 KB
  1. Largest Element in an array.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/LargestElementArray.java

  2. Second largest number in array.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/SecondLargestNumber.java

  3. Third largest number in array.
    solution -

  4. span of the array - Difference b/w the max and min element of an array.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/SpanOfArray.java

  5. Print Bar chart.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/30May.java

  6. Check if array is sorted or not.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/30May(I).java

  7. Reverse an array.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/30May(II)%2Cjava

  8. Two sum problem (leetcode).
    problem link - https://leetcode.com/problems/two-sum/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/TwoSum.java

  9. Rotate array by 1.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/30May(III).java

  10. Rotate array by k.(leetcode)
    problem link - https://leetcode.com/problems/rotate-array/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/30May(IV).java

  11. Remove Duplicate values from the sorted array.(leetcode)
    problem link: https://leetcode.com/problems/remove-duplicates-from-sorted-array/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/30May(V).java

  12. Addition of two arrays. with carry logic
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/30May(VI).java

  13. Subtraction of two arrays. Borrow logic (first num > second num)
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/30May(VII).java

  14. Find the odd element in sorted array which is appearing once
    (all the elments are appearing twice except for one)
    I/P - {1,1,2,2,4,4,6,7,7}
    O/P - 6 (because 6 is appearing once)
    problem link - https://leetcode.com/problems/single-number/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/1june(I).java

  15. Missing number in an array
    problem link - https://leetcode.com/problems/missing-number/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/1June(II).java

  16. Sort 0s and 1s in an array.
    arr = {0,1,0,0,1,1,1,0,0,0,1,0};
    O/P = {0,0,0,0,0,0,0,1,1,1,1,1};
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/1june(III).java

  17. Sort 0,1 and 2 / Dutch National flag / Sort Colors.
    problem link - https://leetcode.com/problems/sort-colors/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/1June(IV).java

  18. Running sum of an array.
    problem link - https://leetcode.com/problems/running-sum-of-1d-array/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/1June(V).java

  19. Leader Element in an array.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/2June(I).java

  20. Best Time to Buy and Sell Stock
    problem link - https://leetcode.com/problems/best-time-to-buy-and-sell-stock/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/2June(II).java

  21. trapping rain water problem (leetcode)
    problem link - https://leetcode.com/problems/trapping-rain-water/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/2june(III).java

  22. Majority Element
    problem link - https://leetcode.com/problems/majority-element/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/2June(IV).java

  23. Arrange Positive and negative numbers in an array.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/2June(V).java

  24. Gas station problem (leetcode)
    problem link - https://leetcode.com/problems/gas-station/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/3June(I).java

  25. Binary Search
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/3June(II).java

  26. Nearest lowest and greatest number in an array (related with Binary Search)
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/3June(III)%2Cjava

  27. Peak element in an array (leetcode)
    problem link - https://leetcode.com/problems/find-peak-element/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/3June(IV).java

  28. Subarray sum of k -
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/6thJune(II).java

  29. Max Subarray Sum of k size -
    problem link - https://practice.geeksforgeeks.org/problems/max-sum-subarray-of-size-k5313/1
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/6thJune(I).java

  30. Subarray sum whose sum is equal to given sum.
    arr[]= {10,20,30,40,50}, sum = 90
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/6thJune(III).java

  31. Subarray sum whose sum is equal to given sum.
    arr[]= {10,20,30,40,50}, sum = 90
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/6thJuly(IV).java

  32. Next greater element to the right.
    I/P = {5,10,15,8,9,12,6}
    O/P = {10,15,-1,9,12,-1,-1}
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/6thJuly(V).java

  33. product of array except self (leetcode-238)
    problem link - https://leetcode.com/problems/product-of-array-except-self/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/6thJune(V).java

  34. Next Greater Element III
    problem link - https://leetcode.com/problems/next-greater-element-iii/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/7thJune(I).java

  35. Reverse the words in a String.
    problem link - https://leetcode.com/problems/reverse-words-in-a-string/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/7thJune(II).java

  36. String Permutations.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/8thJune(I).java

  37. Rabin Karp algo for string pattern matching.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/9thJune.java

  38. knuth morris pratt algorithm (KMP)
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/10thJune(I).java

  39. KMP pattern matching
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/10thJune(II).java

  40. String Compression.
    problem link - https://leetcode.com/problems/string-compression/submissions/
    soolution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/13thJune(I).java

  41. String to Integer. (atoi)
    problem link - https://leetcode.com/problems/string-to-integer-atoi/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/13thJune(II).java

  42. Integer To Roman
    problem link - https://leetcode.com/problems/integer-to-roman/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/13thJune(III).java

  43. Toeplitz matrix (leetcode)
    problem link - https://leetcode.com/problems/toeplitz-matrix/
    Solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/13thJune(IV).java

  44. Transpose of a matrix.
    problem link - https://leetcode.com/problems/transpose-matrix/solution/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/13thJune(V).java

  45. Lucky number.
    problem link - https://leetcode.com/problems/lucky-numbers-in-a-matrix/
    solution -

  46. Roman to Integer
    problem link - https://leetcode.com/problems/roman-to-integer/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/13thJune(VI).java

  47. Longest Substring without repeating characters.
    problem link - https://leetcode.com/problems/longest-substring-without-repeating-characters/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/14thJune(I).java

  48. Rotate matrix in clock wise direction
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/14thJune(II).java

  49. Snake Pattern matrix.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/14thJune(III).java

  50. print matrix in spiral pattern
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/commit/8eed87122f8a696e55e24c35b9d63e4b7e40c5b9

  51. Set matrix to zero
    problem link - https://leetcode.com/problems/set-matrix-zeroes/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/14thJune(V).java

  52. Matrix diagonal sum.
    problem link - https://leetcode.com/problems/matrix-diagonal-sum/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/14thJune(VI).java

  53. Recursion overview.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/16thJune(I).java

  54. power calculate by recursion
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/16thJune(II).java

  55. sum of digit by recursion.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/16thJune(III).java

  56. count the number of digits.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/16thJune(IV).java

  57. count the number of zeroes.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/16thjune(V).java

  58. Tree recursion.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/16thJune(VI).java

  59. Pascal's Triangle.
    problem link - https://leetcode.com/problems/pascals-triangle/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/16thJune(VII).java

  60. Fibonacci series using recursion.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/17thJune(I).java

  61. String Subsequence using recursion.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/17thJune(II).java

  62. printing patterns using recursion
    solution - (1) https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/17thJune(III).java
    (2) https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/17thJune(II).java

  63. Implement strStr() - haystack, needle
    problem link - https://leetcode.com/problems/implement-strstr/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/22ndJune(I).java

  64. The K Weakest Rows in a Matrix , (Solilders, civilian)
    problem link - https://leetcode.com/problems/the-k-weakest-rows-in-a-matrix/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/22ndjune(II).java

  65. Summary Ranges (leetcode)
    problem link - https://leetcode.com/problems/summary-ranges/submissions/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/23rdJune(I).java

  66. Tower of hanoi.
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/23rdJune(II).java

  67. Josephus problem
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/23rdJune(III).java

  68. N queen problem
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/24thJune(I).java

  69. Generate Parentheses
    problem link - https://leetcode.com/problems/generate-parentheses/
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/24thJune(II).java

  70. Fibonacii using dp
    . solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/27thJune(I).java

  71. Dice game using optimization DP
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/28thJune(I).java

  72. LCS using noraml recursion
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/28thJune(II).java

  73. LCS using memoization
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/28thJune(III).java

  74. Linked List
    solution -

  75. Stack Implementation using Linked List
    solution - https://github.com/Itachi-Ucchiha/BasicDSA/blob/main/3Sep.java